Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

ΕΤΑΙΡΙΑ

Η εταιρία ΣΑΪΤΗΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ δραστηριοποιείται στον χώρο της ανακύκλωσης από το 2006, όταν και ιδρύθηκε από τον ιδιοκτήτη της, κύριο Σαΐτη Ευθύμιο, ο οποίος είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπός της.

Εδρεύει στο 5o χλμ Λάρισας- Συκουρίου του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας. Οι κύριες δραστηριότητές της είναι η συλλογή – διαλογή – δεματοποίηση – θρυμματισμός και εμπορία ανακυκλώσιμων στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων.

Επίσης, στον ίδιο χώρο έχει ιδρυθεί και η εταιρία ΣΑΪΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΚΕ με ίδιο αντικείμενο και δραστηριότητα. Είναι αδειοδοτημένη για την συλλογή και την μεταφορά μη επικίνδυνων αποβλήτων και ανακυκλώσιμών υλικών, για την
αποθήκευση και διαλογή των υλικών, ενώ διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες τα μέσα και τις άδειες για την διαλογή των υλικών αυτών.

Είναι αδειοδοτημένη για την συλλογή και διαχείριση αδρανών υλικών (μπάζα). Επίσης, διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 9001 και ISO14001. Η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και των άχρηστων υλικών γίνεται μέσω της συνεργασίας μας με δεκάδες εταιρίες τόσο στην Θεσσαλία, όσο και στην υπόλοιπη
Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ΣΑΪΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΚΕ συνεργάζεται με επιχειρήσεις όπως τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία (ΟΛΥΜΠΟΣ), οι ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, η INTERCOMM, το Leroy Merlin (SGB), το ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, το RONTIS, το ΜΑΡΤ Λάρισας και Βόλου, ο ΝΕΙΛΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, η NEXANS, η ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ, η ΒΙΟΛΑΝΤΑ, η ΑΦΟΙ ΣΙΑΚΑΝΔΑΡΗ, ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΕ, η ΛΑΡΙΣΣΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, η POLISAN, Η INTERCARS, η MARI RECYCLING, η ΗΕR SA, ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, η CVBTECH, η MONDELEZ HELLAS ΛΑΜΙΑΣ και ΛΑΡΙΣΑΣ, η DELMONTE, η MULTY FOAM, η ΑΦΟΙ ΑΘ ΚΟΚΟΤΗ, η ΤΕΡΝΑ , η ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΙΚΕ, η CURITY PHARMA, η ΒΙΟΛΑΝΤΑ, η ΜΠΙΣΚΟΤΟΠΟΙΙΑ ΔΕΡΜΙΣΗ, η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, η ΟΠΟΡΕΛΛΟ ΑΕΒΕ, η ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ, η PVG HELLAS, η ΕΡΓΑΤΗΚΑΤ, ο
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, η AGROTECH ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ, οι ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, η ΜΕΤΚΑ EGN καθώς και μια πληθώρα ακόμα επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Στις επιχειρήσεις – συνεργάτες μας τοποθετείται ειδικός εξοπλισμός για την συλλογή ανακυκλώσιμου υλικού και οι καλά εκπαιδευμένοι οδηγοί μας τα συλλέγουν και τα φέρνουν στις εγκαταστάσεις μας όπου και γίνεται η διαλογή τους. Η εταιρία διαθέτει έναν στόλο σύγχρονων αυτοκινήτων με σύστημα γάντζου και γερανού. Ο εξοπλισμός που μπορεί να τοποθετηθεί στις επιχειρήσεις, ώστε να γίνεται η ρίψη των υλικών είναι κάδοι 4 κυβικών , κάδοι 10 κυβικών, κάδοι 12 κυβικών, container 35 κυβικών, καθώς και πρέσες 22 κυβικών. Τα υλικά που συλλέγονται έρχονται στις εγκαταστάσεις μας όπου γίνεται η συλλογή , διαλογή, δεματοποίηση ανά είδος και κατηγορία και ο θρυμματισμός. Ο έλεγχος γίνεται με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε το τελικό ανακυκλώσιμο να είναι καθαρό και χωρίς προσμίξεις. Τα υλικά δεματοποιούνται σε μπάλες και είναι έτοιμα προς πώληση. Τα ανακυκλώσιμα υλικά παραδίδονται από τις εγκαταστάσεις μας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Η εταιρία έχει έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό με άμεσες εξαγωγές, αλλά και μέσω των μεσαζόντων. Η επιχείρησή μας συνεργάζεται με την ECOELASTIKA ΑΕ. Η ECOELASTIKA A.E. αποτελεί το μοναδικό εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) μεταχειρισμένων ελαστικών σε εφαρμογή του νόμου 2939/2001 και του ΠΔ 109/2004 και
δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2004. Μέσω της συνεργασίας μας, είμαστε υπεύθυνοι για την συλλογή άχρηστων ελαστικών από βουλκανιζατέρ σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας, στο Νομό Πιερίας, στο Νομό Φωκίδας, στο Νομό Φθιώτιδας και στο Νομό Ευρυτανίας.

Στη συνέχεια, τα ελαστικά παραδίδονται είτε στην Λάρισα, είτε στη Δράμα σε εξειδικευμένες μονάδες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την διαχείριση του ελαστικού. Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας μας με την ECOTRANS EΠΕ και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ, είμαστε υπεύθυνοι για την συλλογή και μεταφορά όλων των ηλεκτρικών συσκευών από το Νομό Λάρισας, το Νομό Καρδίτσας, το Νομό Τρικάλων, το Νομό Μαγνησίας, το Νομό Πιερίας, καθώς και των Σποράδων.

Τοποθετούμε ειδικά κοντέινερ σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως επιχειρήσεις με ηλεκτρικά και Δήμους και στη συνέχεια συλλέγονται και μεταφέρονται σε ειδικά πιστοποιημένα ανακυκλωτήρια για την σωστή διαχείριση αυτών. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε με την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ) και είμαστε οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποί τους για την τοποθέτηση και την συλλογή ειδικών καμπανών, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, για την συλλογή
ανακυκλώσιμου γυαλιού στην Θεσσαλία. Επίσης, κάνουμε την μεταφορά των γυαλιών από τα ΚΔΑΥ Καρδίτσας και τα ΚΔΑΥ Λάρισας, με τελικό αποδέκτη την ΑΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, όπου ανακυκλώνονται.

Η εταιρία μας συνεργάζεται με τον Δήμο Τεμπών και τον Δήμο Αγιάς για την συλλογή, μεταφορά και διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, έχουμε τοποθετήσει κάδους 10 κυβικών σε διάφορα σημεία στα χωριά του Δήμου Τεμπών και του Δήμου Αγιάς, από όπου και συλλέγουμε τα ογκώδη απορρίμματα και οδηγούνται για ανακύκλωση.

Επιπλέον, η εταιρία μας κατά την διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023 (πλημμύρα Daniel και πλημμύρα Elias) που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς σε συνεργασία και με τον Δήμο Λάρισας, ήταν υπεύθυνη για την αποκομιδή και την μεταφορά απορριμμάτων από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Λάρισας, όπως την Νέα Σμύρνη, τις Εργατικές κατοικίες Γιάννουλης και την Λαχαναγορά Λάρισας. Επίσης, με τον στόλο, τον εξοπλισμό της καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό της βοήθησε τους συνεργάτες της για την έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση των πλημμυρών με την τοποθέτηση κάδων και containers , όπως και με την διάθεση προσωπικού καθαριότητας, προκειμένου να επανέλθουν οι πλημμυρισμένες επιχειρήσεις.

Ακόμη, από τα μέσα του 2020 η εταιρία μας έχει αδειοδοτηθεί ώστε να μπορεί να επεξεργάζεται οικοδομικά και αδρανή υλικά από κατεδαφίσεις και ανακαινίσεις κτηρίων. Για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με το μεγαλύτερο σύστημα ΑΕΕΚ στην Ελλάδα, την ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ, η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Μια ακόμη βασική παροχή της εταιρίας μας είναι η ενοικίαση κάδων για την απόρριψη οικοδομικών υλικών και αδρανών υλικών. Ο στόλος μας αποτελείται από δεκάδες κάδους 10 κυβικών που τοποθετούνται σε κάθε
περιοχή της Θεσσαλίας ανάλογα με τις ανάγκες των μηχανικών και πολιτικών μηχανικών, πελατών μας.

Τέλος, η εταιρία μας σε συνεργασία με την METKA EGN GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ (Μυτιληναίος) έχει εισχωρήσει στη διαχείριση αποβλήτων φωτοβολταϊκών πάρκων, τοποθετώντας container 35 κυβικών σε φωτοβολταϊκά πάρκα, για την συλλογή και τη διαχείριση άχρηστων υλικών όπως ξύλα, χαρτί, πλαστικό, σίδερο, καλώδια κ.α. Η εταιρία μας είναι υπεύθυνη για την διαχείριση αποβλήτων σε όλα τα φωτοβολταϊκά πάρκα όπου τα έργα τους έχει αναλάβει η Μυτιληναίος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Στόχος της εταιρίας μας είναι η συνεχή εξέλιξη και βελτίωσή της μέσω πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον με απόλυτο σεβασμό για τους ανθρώπους της. Καθημερινό μέλημά μας είναι η άμεση και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας , ενώ παραμένουμε πάντα δίπλα τους για οτιδήποτε χρειαστεί.